Teleperformance

Werving print

Conceptontwikkeling, Employer branding

Printadvertenties Teleperformance

Bol.com. MediaMarkt. Samsung. VodafoneZiggo. Het zijn maar een paar van de mooie merken die (een deel van) hun klantondersteuning aan Teleperformance outsourcen. Hoewel Teleperformance met ~300.000 medewerkers in 80 landen een global giant is, positioneert de organisatie zich als het op de werving van klantenservicetalenten aangaat, als een local hero. Online. En offline, want in een omnichannel wereld, kan elk kanaal helpen om de recruiting funnel te vullen.

En ja, dat geldt (dus) ook voor printadvertenties, want lang niet iedereen speurt fanatiek op job boards naar carrièrekansen. En mensen die zich bijvoorbeeld een tijdlang vol overgave op het moeder- of vaderschap hebben gestort, hebben misschien zelfs helemaal geen LinkedIn profiel. En dat geldt ook voor een deel van de starters. Met doelgroepgerichte print-ads in bijvoorbeeld lokale kranten kun je dergelijke doelgroepen wel bereiken. Daarbij is het uiteraard belangrijk om de propositie aansprekend te communiceren en aantrekkelijk te visualiseren. Want print kan heel effectief zijn, maar voor een A4 met een ellenlange rij ‘streng selecterende’ bullets loopt niemand anno 2019 meer warm.

Voor de eerste serie Teleperformance print-advertenties kozen we voor een hippe mix van tekeningen en collage-elementen. Uiteraard voorzien van content die de juiste USP’s voor de juiste doelgroep belicht. In dit geval richtte de werving zich vooral op starters (advertentie met de raket) en op mensen die, bijvoorbeeld na de geboorte van hun kind(eren), een tijdje niet werkzaam waren geweest. Teleperformance plaatste de printadvertenties in diverse lokale kranten.

Opdrachtgever: Teleperformance

TEKSTENZO

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag
T 070 364 6416
info chimpanseestaart tekstenzo.com

Privacy policy

    © 2021, Tekstenzo, Den Haag