Maerlant Lyceum

Propositie Maerlant

Conceptontwikkeling, Marketing

Toen kinderen nog stuiterend in de achterbak van een Simca werden vervoerd, een Mars als een verantwoorde traktatie werd gezien en ritmische gymnastiek onderdeel van het curriculum was, was een school een school. En de beste school? Dat was de school die het dichtst bij de gezinswoning lag. Kon je er als kind lekker vroeg zelfstandig heen. Wat de ouders vrij speelde voor macramé, zitkuil partnerruil of zonnebrandvrij zonnebaden.

Onderscheidende signatuur

Njet, vroeger was niet alles beter, maar wel eenvoudiger. Ook voor scholen, want hoewel er uiteraard populaire en minder populaire onderwijsinstellingen waren, werden ze veel minder streng langs de meetlat gelegd dan nu het geval is. Anno 2019 is het dus niet langer genoeg om ‘goed onderwijs’ aan te bieden. Dat is namelijk wat alle andere scholen ook beloven. En het minste wat ouders en leerlingen verwachten. Omdat onderwijsinstellingen met elkaar concurreren om de gunst van de (potentiële) leerling, dienen ze een onderscheidende signatuur te ontwikkelen en/of in de markt te zetten.

Kweekvijver voor Wereldmakers

Bij het Haagse Maerlant-Lyceum – anno 1917 en onder meer de kweekvijver van model Frederique van der Wal, cabaretier Wim Kan en politicus Mark Rutte – zat het met die signatuur wel goed. De school organiseert meer events dan het gemiddelde evenementenbureau, besteedt veel aandacht aan digitalisering en zet vol in op verduurzaming. Maar de doorvertaling naar de communicatie? Die was nog wat wankel. En dus ontwikkelden Team Typisch (niet toevallig van een ex-Maerlander) en Tekstenzo het propositiedocument Kweekvijver voor Wereldmakers dat toekomstige leerlingen laat nadenken over de vraag welke wereld zij willen maken: verbonden, groen, digitaal of helemaal anders? Het kan bij het Maerlant, kweekvijver voor wereldmakers!

Digitale wereld
“Welkom op het Maerlant, kweekvijver voor digitale vernieuwers. Nee, een Transformer die eenhoorns afvuurt zijn we nog niet op het schoolplein tegengekomen, maar uit ons roboticalab zijn al heel wat slimme of juist knettergekke creaties ontsnapt. Een spannende speeltuin dus voor bèta’s die liever programmeren dan communiceren. Hoewel? Dat laatste hoort er heel erg bij, want je werkt in een team met een coach. Je moet dus goed onderbouwen waarom je bepaalde keuzes maakt. Ook tof: ‘techcursies’ naar het Shell Energy Lab en de Discovery Truck.”

25%

verbonden

50%

groen

75%

digitaal

100%

anders


Opdrachtgever: Maerlant

Foto: School flickr photo by arthwollipot shared under a Creative Commons (BY) license

TEKSTENZO

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag
T 070 364 6416
info chimpanseestaart tekstenzo.com

Privacy policy

    © 2021, Tekstenzo, Den Haag