Bart Schuurman (YOBZ) ageerde onlangs welbespaakt tegen slaapverwekkende content in het algemeen en testimonials in het bijzonder. Zijn opening:

Bij KOEK maken we heel lekkere koekjes. Misschien heb je ze wel eens in de supermarkt gezien. Koop ze nu, want je weet niet wat je proeft. We hebben een fabriek in Bastogne en ons kantoor staat in Koekange. Morgen lanceren we een nieuw soort koek. Die moet je ook echt geproefd hebben! Ik heb leuke collega’s en woon lekker dicht bij werk.

Kortom, een mooi reclamepraatje over je product. Het is voor een kandiaat vast heel interessant dat je lekkere koekjes/mooie auto’s/betrouwbare weegschalen maakt, maar dat heeft ‘ie al gelezen op je corporate site. Hou het lekker daar. Als een testimonial alleen over je product gaat, zal de baan wel verschrikkelijk saai zijn.

Dus. Je wil het verhaal van de collega vertellen. Je product hoort daarbij, maar het gaat natuurlijk om de ervaring. Waarom werkt die collega eigenlijk bij jou? Wat zijn de projecten, de uitdagingen, de gekke dingen?

 

Logisch dus dat Bart graag wilde dat de testimonials op de nieuwe jobsite van opdrachtgever Pon wat meer bite kregen. En aldus geschiedde. Het resultaat is een forse serie testimonials die wat minder strak aan het corporate handje lopen en het authentieke verhaal van medewerkers vertellen.

Bijvoorbeeld dat van gender fluid Ralf (preview hieronder) en burn-out overwinnaar Martin (op de site zelf). Verhalen die, juist omdat ze 100% waar en onopgesmukt zijn, de kernwaarden van de organisatie extra onderstrepen en bewijzen. Zoals een focus op inclusiviteit en het sociale karakter. Kijk, zo wandel je het praatje.

1
Ralf
2
Marijn

3
Nico

Opdrachtgever: Pon
Foto: “Vintage Reflection” flickr photo by tcees, shared under a Creative Commons (BY) license

TEKSTENZO

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag
T 070 364 6416
info chimpanseestaart tekstenzo.com

Privacy policy

    © 2021, Tekstenzo, Den Haag