EHBO

Werving EHBO'ers

Conceptontwikkeling, Marketing

Conceptontwikkeling beeldcampagne

Tijdrovend. Moeilijk. Onbelangrijk. Het volgen van een EHBO-cursus staat bij veel mensen laag of helemaal niet op het ‘to do’ lijstje. Heel begrijpelijk, maar ook zorgelijk, want een ongeluk zit misschien wel in het spreekwoordelijke kleine hoekje, maar komt daar vooral op de meest onverwachte momenten als een kleuter op een ‘sugar rush’ uitrennen. En op die momenten kun je de levensreddende EHBO skills natuurlijk prima gebruiken.

Levensbedreigende conceptontwikkeling?

Dat EHBO kennis soms goed van pas komt, klinkt als een open deur. En dat is het ook. Maar hoe overtuig je drukdrukdrukkere mensen ervan dat een EHBO cursus niet tijdrovend, moeilijk en/of onbelangrijk is? Dat is de vraag die bij de conceptontwikkeling centraal stond. Levensbedreigende situaties simuleren zou de boodschap snel overbrengen en heeft een hip street marketing tintje. Maar acteurs vragen om in een winkelstraat een hartaanval te ‘faken’? Spannend, maar voor je het weet heb je echt een EHBO’er nodig, omdat het omstanders net even té spannend wordt. Dat idee sneuvelde dus op de tekentafel. Uiteindelijk werd gekozen voor een poster- en billboardcampagne concept rondom de gedachte dat echt iedereen anderen kan helpen.

Als je dit kunt, kun je óók

Hoe? Door ‘alledaagse’ handelingen te koppelen aan de levensreddende vaardigheden die tijdens een EHBO cursus worden geoefend. Het kneden van brood vertoont bijvoorbeeld veel overeenkomsten met een hartmassage. En als je iemand een innige zoen kunt geven, is de ’kiss of life’ een realistische ambitie. We ontwikkelden een serie visuals, waarbij de zin ‘als je dit kunt, kun je óók levens redden’ de alledaagse handeling steeds aan een specifieke EHBO-skill koppelde. Grote foto’s, weinig tekst, consistente en laagdrempelige boodschap. Het beeldmateriaal wordt door de Nationale Bond EHBO gratis ter beschikking gesteld, zowel in traditionele formaten (posters, flyers, stoppertjes) als voor Facebook, Twitter en Instagram.

1
hartmasseur
2
mond-op-mond beademers

10
levensreddende vingers

Opdrachtgever: Nationale Bond EHBO
In samenwerking met: Spresso Design Studio

TEKSTENZO

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag
T 070 364 6416
info chimpanseestaart tekstenzo.com

Privacy policy

    © 2021, Tekstenzo, Den Haag