Stel, je hebt mucho rapido behoefte aan een family-pack Business Intelligence professionals. Aan ervaren BI’ers die je exact kunnen vertellen wat je klanten denken, vinden en willen, zodat sturen op klantwaarde-maximalisatie geen kansspel meer is, maar wetenschap. En stel, die Business Intelligence professionals zijn schaarser dan warme handdrukken in april 2020. Wat te doen? Een extern bureau inschakelen? Dat kan uiteraard, maar de kosten lopen snel op, want fees van >20% van het jaarsalaris zijn heel gebruikelijk. En de gemiddelde BI specialist verdient ruim € 3.800 per maand (bron: Indeed) Dus als je, pak ‘m beet, tien of twintig BI toppers zoekt, mag je flink in de buidel tasten. En dan is het nog maar de vraag of de duurbetaalde deep dive in de digitale Rolodex kandidaten oplevert waar je oprecht blij van wordt…

Co-creatie campagne

VodafoneZiggo sloeg een andere, meer eigenzinnige (top!) weg in. En besloot te investeren in een sterk doelgroepgerichte campagne, waar wij de creatieve invulling voor verzorgden. Op co-creatie basis met de interne VodafoneZiggo Business Intelligence community, zodat content resoneerde met de doelgroep en we bijvoorbeeld geen visuele grappen maakten waar wij wel, maar BI’ers niet om moeten lachen. De funnel: triggeren via social media als LinkedIn, Facebook en Instagram met visuals en banners (awareness) -> vertonen animatie (interest) -> linken naar een landingspage met verdiepende info en interviews (consideration) -> doorgeleiden naar concrete vacatures (intent).

Business case closed

En ja, de ‘klikcijfers’ waren – mede gegeven de minuscule doelgroep – bijzonder hoog. Net als het aantal Business Intelligence professionals dat de animatie volledig bekeek en vervolgens de landingspage bezocht. De campagne leverde dus niet alleen directe kandidaten op, maar betekende ook een boost voor de awareness. Met positieve spin-off effecten (‘toch maar eens kijken of er bij VodafoneZiggo toffe BI rollen open staan’) op de middellange termijn. En dat voor een substantieel lager bedrag dan het inschakelen van een bureau. Business case closed. Meer VodafoneZiggo? Vind je hier!

Animatie

In opdracht van: VodafoneZiggo

TEKSTENZO

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag
T 070 364 6416
info chimpanseestaart tekstenzo.com

Privacy policy

    © 2021, Tekstenzo, Den Haag