Bol.com

Vacatures enz.

Employer branding

Mag het een onsje stakeholders méér zijn?

Arbeidsmarktcommunicatie vereist een patchwork aan skills en expertises. Al was het maar omdat je altijd met een grote diversiteit aan stakeholders te maken hebt. Denk aan recruiters, arbeidsmarktcommunicatie specialisten en hiring managers. Maar ook aan merkenbouwers, site-ontwikkelaars, SEO professionals, online marketeers en (di stakeholder di tutti stakeholders) aan de beoogde kandidaten zelf.

Voor wie schrijf je die vacaturetekst precies? Welke visuals triggeren de juiste kandidaten, zonder de merkwaarden in de bips te bijten? En hoe creëer je een consistente employer brand als je de arbeidsmarktcommunicatie wilt toespitsen op al je doelgroepen? Wat dat laatste betreft: ervaren IT professionals zijn bijvoorbeeld immuun voor marketingtermen en allergisch voor metaforen. Serveer liever kurkdroge kost, opgediend op een bedje van bullets en afgeblust met Scrum terminologie. Precies die ingrediënten dus waar een talentvolle content-marketeer die storytelling zojuist heilig heeft verklaard, niet van gaat watertanden. En dat zijn nog ‘slechts’ twee doelgroepen waar organisaties employer branding content voor moeten ontwikkelen.

Integraal onderdeel van het DNA

Daar komt bij dat de ‘war on talent’ in volle gang is. En zelfs sexy organisaties als bol.com moeten flink met hun employer branding spierballen rollen om de juiste high potentials aan te trekken. Tekstenzo assisteert ze daarbij. De afgelopen jaren schreven we voor bol.com honderden vacatures, ontwikkelden we doelgroepspecifieke employee value propositions en leverden we een bijdrage aan de doorvertaling van het EVP naar het company DNA document. Bovendien verzorgden we testimonials met (enthousiaste!) medewerkers en creëerden we inspirerende content voor de jobsite. Bijvoorbeeld over de bol.com afdelingen en de stagetrajecten. Een effectieve animatie voor startend IT talent was de bewegelijke blauwe kers op de taart.

Prijswinnende arbeidsmarktcommunicatie

De bol.com jobsite won in 2014 de Digitaal-Werven Award voor beste digitale sollicitatie-ervaring. Uit het juryrapport: “Men spreekt duidelijk de taal van de doelgroep en er zitten veel slimme persuasion-elementen in. Een groot compliment moet gemaakt worden over de vacaturedetail-pagina. Het is de rijkste qua informatie van alle genomineerden.” Online arbeidsmarktcommunicatie done right, blijkbaar. Missie geslaagd!

“Razendsnelle service, kwalitatief hoogstaande teksten en adviezen. Onze managers zijn heel tevreden. Dat geldt ook voor recruitment, want we merken echt dat Tekstenzo onze doelgroep aanspreekt!”

Jaap Rip, Manager Recruitment & Employer BrandingOpdrachtgever: bol.com
Ontwerp en technische realisatie jobsite: Endouble

TEKSTENZO

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag
T 070 364 6416
info chimpanseestaart tekstenzo.com

Privacy policy

    © 2021, Tekstenzo, Den Haag