The War on Talent is losgebarsten. En zelfs sexy organisaties als bol.com moeten flink met hun arbeidsvoorwaardelijke spierballen rollen om de juiste high potentials aan te trekken. Dat geldt zeker voor de toekomstige topspitsen in de IT Champions League. Hoe werf je IT talenten die moeiteloos een Scrum sprintje over de linkerflank trekken en daarna nog energie over hebben om de Hadoop bal in het Hbase netje te koppen? Een fantastisch startersprogramma is een ‘must’. Een kekke animatie doet de rest. Laat de andere clubs maar scouten. Bol.com heeft alvast 60+ toptalenten op de bank zitten. En telt vrolijk verder.

Animatie

60
sollicitaties
10
kandidaten/maand
2100
YouTube views

Ondersteunende content

Tekstenzo tekende niet alleen voor de conceptontwikkeling, het scenario en de voice-over van de animatie, maar verzorgde ook een wervende ‘vacaturetekst’ voor het IT Young Professional programma. Waar de animatie het speelveld in de breedte schetst, worden de stappen die startende IT professionals binnen het programma doorlopen, in de tekst expliciet benoemd. Het IT Young Professional programma bleek zo succesvol dat het al diverse keren is herhaald.

Eén jaar, vier stappen, één doel: jou meevoeren op de IT-reis van je leven!

Een big-data omgeving die op ‘build it, run it, love it’ basis wordt ontwikkeld én geserviced door ruim 40 Scrumteams? Een think future, act now filosofie met een hoofdrol voor continuous delivery? Giving back to the community? Werken aan tooling die 5,5 miljoen klanten inspireert? Het zijn allemaal redenen om bol.com hoog op je werkgeversverlanglijstje te zetten. Maar er is meer. Zo biedt bol.com je een uniek, in-house development-programma dat je in vier stappen meeneemt op een onvergetelijke reis door het meest innovatieve IT landschap van Nederland en België. Tablet, laptop en smartphone in je backpack? We reserveren alvast een plekje in de eerste IT klasse!

Stap 1: Bootcamp

De eerste zes weken leer je, samen met de andere IT young professionals, bol.com in sneltreinvaart kennen: onze processen, onze tooling, onze architectuur, jouw collega’s, etc. Daarnaast zul je in een scrumteam in twee sprints gezamenlijk werken aan je allereerste backlog om zo ook de scrumprincipes in de praktijk te kunnen ervaren en je eerste software op te leveren. En uiteraard kies je zelf met welk device je wilt werken! Een HP Probook of bijvoorbeeld liever een Macbook Pro?

Stap 2: Explore & Grow

Na de bootcamp start je in één van de ruim 40 scrum teams, waar je samen met je teamleden dagelijks bijdraagt aan het ontwikkelen van features die bol.com nog beter maken. Bovendien werk je aan concrete opdrachten buiten het scrumteam en krijgt je persoonlijke ontwikkeling een boost tijdens sociale events, hackathons, seminars, conferences en in onze eigen Java dojo’s.

Stap 3: To the next level

Als je het verschil wilt maken, moet je natuurlijk weten wat onze organisatie, medewerkers en klanten beweegt. En wat jezelf beweegt: waar ga jij van stralen? Dat (en meer!) ontdek je in je tweede jaar. Maar we kijken ook naar jouw uitdaging(en) voor de toekomst. Die stippel je bij bol.com grotendeels zelf uit. Wij voorzien je van een GPS om ons (big data) landschap te overzien. Jij bepaalt hoe de route naar je droombestemming verloopt. Kun jij die open uitdaging aan?

Stap 4: Out of the (ITDev) box

De ‘I’ in ‘IT’ staat voor ‘informatie’, maar ook voor ‘individueel’ en ‘innovatief’. De meest talentvolle IT’ers die deze twee i’s graag met trotse hoofdletters schrijven, dagen we uit deel te nemen aan het optionele Out of the (ITDev) box traject. Hoe wil jij de business helpen? En welke kansen zie je om revolutionaire innovaties door te voeren? Hét traject voor IT’ers die grensoverschrijdend willen denken en werken!

Als IT Young Professional

ontdek je, kortom, hoe Scrum/Agile een bijdrage aan de business- ambities kunnen leveren. Hoe je ruim 5,5 miljoen klanten de ‘customer journey of a lifetime’ kunt bieden. En hoe big data wordt benut om die klantreis steeds persoonlijker te maken. Maar je ontdekt ook waar precies jouw passie en kracht ligt. Ben je een geboren IT kunstenaar die geniale stukjes code op het beeldscherm schildert of vind je het een uitdaging om apps 24/7, 365 te laten werken? Ben je misschien de verbindingsman die abstracte business wensen naar concrete user stories en requirements kan vertalen? Het bol.com IT Young Professional Programma start weer in september 2016 en is bedoeld voor (even adem halen) ondernemende, inspirerende, geeky, skilled, open, leergierige, innovatie-gedreven, analytisch sterke, business minded, klantgerichte en (vooral!) enthousiaste IT talenten met deze must haves:

In opdracht van: bol.com

Tekenwerk en technische realisatie animatie: Laut Rosenbaum

TEKSTENZO

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag
T 070 364 6416
info chimpanseestaart tekstenzo.com

Privacy policy

    © 2021, Tekstenzo, Den Haag